Моци, Дяков и Стоянов да се казват малките лъвчета от Разград

Настояват общинари

Футболната еуфория, свързана с мачовете на "Лудогорец" в Шампионска лига, обхвана с пълна пара и членовете на местния парламент в Разград. Общински съветници, членове на комисиите по законност и управление на общинската собственост, излязоха с предложение трите малки лъвчета от градския зоопарк да носят имената на звезди от шампионския тим, прославил по света града и цяла България.

 Героят на "Лудогорец" Моци бе първото предложение за именуване на най-силното лъвче от царското трио. За него лобира съветникът от БСП Петко Стоянов. Колегата му ог ГЕРб,Мирослав Грънчаров, веднага подкрепи идеята с допълнение, според което братчетата на Моци трябва да вземат имената на знаменития вратар Владислав Стоянов и на халфа Светослав Дяков.

 Дискусията за кръщаването на царствените зверчета се разгоря по време на заседание на двете комисии, натоварени да определят началната цена за продажба на малките лъвчета. Това се налага заради невъзможността на местният бюджет да поеме издръжката на 7-членния лъвски екип, който в момента обитава градската менажерия,  съобщава  standartnews.com.