Диаманти за зъби - новата абитуриентска мода

Животът

22-10-2014, 16:00

Снимка:

doktori.mk

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Ексцентричното бижу за холивудска усмивка се търси за празнични подаръци

Диаманти за инкрустиране в зъбите и ново поколение импланти с по-добър естетичен вид са сред хитовите експонати на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2014“. Тя продължава от 22 до 25 октомври в Международен панаир Пловдив. Над 80 фирми от шест държави участват в най-големия на Балканите форум за индустрията на здравето.

Украсяването на зъбите с диаманти е много модерно сред абитуриентките, обясниха от фирмата изложител. Ексцентричното бижу се търси  и като подарък за Коледа и Нова година.

То е част от изделията за по-красива усмивка, представени на изложбата. Повече от 10 фирми предлагат ново поколение импланти, които са по-здрави и по-елегантни от познатите. Фотополимерните пломби също се доближават плътно до натуралния вид на зъбите с помощта на нанотехнологии, които променят използваните материали.

Освен на естетиката, участниците в „Медикус, Денто, Галения 2014“ залагат на иновативни уреди и инструменти за диагностика, терапия и профилактика. Лазерните апарати масово навлизат в денталната медицина  и дори се вграждат в зъболекарския стол. Единственият в света лазер без оптичен проводник създава нова концепция за лазерно лечение, като предлага  максимална свобода на работа, обясниха от фирмата изложител. 

„Медикус, Денто, Галения“  е форум, свързващ науката и бизнеса в името на пациента, заяви в своето приветствие  ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. д-р Стефан Костянев, преди да открие  нейното 20-о издание.  Представянето на технологии и изделия от последно поколение очертава посоките за развитието на медицината и стоматологията, подчерта проф. Костянев.

Близо 20 новости, от които 14 световни, може да се видят на изложението.  Водещи производители и дистрибутори показват  медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура за спешна помощ и реанимация,  оборудване за стоматологични кабинети, зъботехнически работилници и лаборатории, диагностични уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства в палата 11. Повечето експонати се предлагат на преференциални цени.

Експозициите може да се разгледат от 9 до 18 ч., в неделя – до 16 часа. Билетът струва  2 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди - един лев.

Той дава достъп и до останалите прояви в панаира: Специализирана изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен“ (22-26 октомври); Панаир на колекционерите „Булколекто“ (24-26 октомври); Международни киноложки изложби,  финали за Световната киноложка купа, Републикански шампионат за българско овчарско куче и Национален шампионат на Чили (25 -26 октомври).