Рязко застудяване на времето още тази нощ

Животът

22-10-2014, 18:30

Снимка:

flickr.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Оранжев код за Смолян, Кърджали и Хасково

 За 7 области на страната утре е обявен "оранжев" код за опасност. Предупреждението е в сила заради очаквани силни дъждове и бурен вятър. В "оранжево" са следните области: Ловешка, Габровска, Великотърновска, Благоевградска, Смолянска, Кърждалийска и Хасковска.
В "жълт" код са всички останали области на страната, включително и Бургаска. По морето утре се очаква силен вятър с пулсации, достигащи до 24 м/сек.
Ето и пълната прогноза на синоптиците за 23 октомври:
През следващото денонощие ще настъпи съществена промяна на времето. През нощта с умерен до силен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и в западните райони и Родопската област ще завали дъжд. В югоизточната половина от страната ще духа умерен и силен южен вятър. Минималните температури ще са от 5-6° в крайните западни, до 15-16° в югоизточните райони.
Утре валежите постепенно ще обхванат цялата страна, като по-интензивни ще бъдат в Родопите и централните райони на страната. На места във високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът в източните райони ще се задържи силен от юг-югоизток и там ще е все още топло и с по-малко валежи. Вечерта от югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 7-8° в западните райони, до 22-23° в крайните югоизточни райони.