Манфред Вебер се надява на решение за управлението в България

„За мен е ясно, че след като Бойко Борисов спечели изборите, той трябва да стане премиер", посочи председателят на групата на ЕНП

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер изрази надежда демократичните партии в България да намерят заедно нужните решения за управлението на страната.

Вебер посочи, че се надява и в страната ни да бъде създадена същата атмосфера и да се прояви същата политическа култура, която прави възможно съгласието между европейските партии, предава БНР.

„За мен е ясно, че след като Бойко Борисов спечели изборите и е лидер на най-голямата политическа сила, той трябва да стане премиер и да сформира коалиция, която да осигури на България най-доброто възможно управление - защото страната ви се намира в критичен период и има нужда от това“, коментира той.

„Колкото до европейските институции - мисля, че те дадоха достатъчно ясен сигнал на България и българите какво отношение имаме към вас с избора на Кристалина Георгиева за заместник-председател на следващата Европейска комисия и с важния ресор, който й беше поверен. Надяваме се, че този сигнал е бил разбран“, добави председателят на групата на ЕНП малко след като християндемократи, социалисти и либерали заедно осигуриха мнозинство за одобряването на новата Еврокомисия.