Превъртаме ли заедно със стрелките на часовника

Животът

23-10-2014, 10:46

Снимка:

Красимира Димитрова

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шафранът гони депресията и вдига имунитета

Депресията превзема света, епидемия до 20 години

110 милиона в света страдали от депресия

Депресии и мрачни настроения ще ни връхлетят заедно с превъртането на стрелките на часовника с час назад в неделя, на 26 октомври. Смяната от лятно към зимно часово време ще преобърне коренно нормалните ни реакции, а поведението на по-чувствителните може да се промени до неузнаваемост, предупреждават психолозите.

 Като капак, към черната дупка ни бута страховитото влияние на ретроградния Меркурий, в допълнение с частичното слънчево затъмнение на 23 и 24 октомври. На 26 октомври в 4 часа връщаме стрелките на часовника с час назад и преминаваме към астрономическото време. Заради промяната ще започне да се съмва по-рано, но и ще се стъмва по-рано.

 Най-тежко смяната ще понесат първите 10 дни психически и сърдечноболните, но и склонните към мрачни настроения. Лекарите алармират, че заради депресията, която мъчи над 110 милиона души в целия свят, от последните дни на октомври до средата на ноември самоубийствата са най-много, пише Vsekiden.com.

 Поне 30 дни ще ни трябват, за да се нагодим към новото време, съчетано с нахлуването на студа. Зазимяването обаче ще ни бъде още по-трудно заради влиянието на бързата планета Меркурий, която е в ретроградна фаза от 4 до 25 октомври и обръща наопаки всичко по пътя си. Според астролозите, това означава, че в този период нервите са опънати до краен предел и следват скандали и разправии. Това, че ще спим с час повече 1 ден няма да ни направи по-бодри. Напротив - вечер ще ни прави сънливи, докато свикнем, че ще лягаме с час по-късно.

 Настроението на повечето от нас ще спадне рязко заради удължаването на нощта и тъмнината по никое време. Психиката на по-лабилните може да изтърпи истински срив. Нормално е човек да премине от едно мажорно настроение към минорно, така че трябва да сме търпеливи съм себе си, за да се адаптираме към новия сезон, препоръчват психолозите. В крайна сметка една чаша хубаво вино, топлина и общуване с приятни хора могат да притъпят мрачните мисли и да подействат като истински антидепресант, успокояват терапевтите.