Пловдив приема най-добрите сабльори в света

Спорт

23-10-2014, 11:36

Снимка:

архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

143 състезатели от 23 държави се пускат на турнира „Аспарухов меч”

Тази събота и неделя, 25 и 26 октомври 2014 г. в палата № 2 на Пловдивския панаир ще се проведе първото издание на турнира по сабя за младежи „Аспарухов меч”, валиден за Световната купа. Това съобщи г-ца Величка Христова, член на Управата на ФИE (Международната федерация по фехтовка) и президент на родната централа.

Състезанието е индивидуално (събота) и отборно (неделя). И в двата дни боевете са с начало 10.30 часа. Очаква се призьорите да стана известни след 15.00 часа.

По предварителна заявка под тепетата ще се състезават 143 сабльори от 23 държави в света. Всяка делегация може да се представи с 12 състезатели, а домакинът – с 20.

България ще участва с шестима състезатели, четирима от които ще водят боеве и в отборната надпревара.

Нашите момчета са: Иван Мандов, Стефан Булдеев, Атанас Кънев (Тракия, треньор Валентин Попов), Георги Георгиев, Стефан Стефанов и Атанас Капралов (Свечников, Ивайло Воденов).

Трима нашенци - Васил Мегленчев, Николай Маринчешки и Юлиян Стоянов са в съдийския екип. Тъй като през почивните дни има изложение, влизането в палата №2 ще става само от Южния вход (на брега на Марица).