"Чистота" в бойна готовност да посрещне снега

Мисия Пловдив

23-10-2014, 12:11

Снимка:

ОП Чистота архив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор се натресе в камион на "Чистота" на Бетонния мост (СНИМКИ)

130 автомобила и 7 снегорина осигуряват почистването в града

Пловдив е в пълна готовност да посрещне зимата. Това казва за „Фокус” Иван Стоянов, директор на ОП „Чистота”. По думите му са осигурени нужните запаси от сол, достатъчен брой автомобили в наличност, а шофьорите са в готовност. Около 130 автомобила са на разположение за зимната поддръжка в Пловдив, между които 7 снегорина и 6 пясъкоразпръсквача, които се използват само за сол. При влизане в зимно дежурство, което започва от 15 ноември, наличната техника се прима от комисия, която включва представители на общината и на КАТ, каза още Стоянов. По думите му, техниката преминава преглед и ако има неизправности те биват отстранени в срок до три дни.

По време на зимно дежурство се осигурява постоянен контрол, дежурни коли и шофьори, които обикалят на всеки час и следят дали има възникнали проблеми. Следим зимната обстановка и поддържаме връзка с останалите градове, каза още Стоянов. По думите му, най-важно е да се направи подложка преди падането на снега, което означава пътните платна да бъдат посипани със сол или химически препарати.

Дъждоприемните шахти се поддържат добре и по график. Фирмата която поддържа шахтите редовно изпраща актове и представител на предприятието следи за евентуално запушване. С направата на новите булеварди се подменят старите чугунени капаци и вече се използват решетки, които не могат да бъдат откраднати. Няма да имаме проблеми, свързани със затлачване на шахти, категоричен бе Стоянов.