Специалните сили охраняват Розино, погребват пребития от цигани Рогачев

Крими

23-10-2014, 13:06

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Ромите се страхуват от отмъщението на семейството

В Розино днес бъка от жандармерия и полиция, заради погребението на пребития от циганини местен бизнесмен Георги Рогачев. Четири коли на Специалните сили патрулират в селото. Струпването на жандармерия и полиция днес е заради опасността, свързани с братята Рогачеви хора да си отмъстят на местните цигани.

58-годишният бизнесмен бе пребит преди месец на собствената си газстанция с колове от група цигани начело с Николай Сребрев. Черепът на мъжа бе счупен на четири места, лицевите му кости – натрошени. Рогачев беше в кома цял месец, но не можа да оцелее и в понеделник почина в Университетска болница.

Днес ромите в Розино, които са преобладаваща част от населението, не излязоха на работа.

Една от причините е лошото време. В целия регион вари проливен дъжд, а те се занимават със селскостопанска работа. Сред местните цигани обаче владее и страхът от отмъщение, заради почерненото семейство.
Делото за побоя в Розино, станал на 14 септември вече е предадено от Районна прокуратура – Карлово, в Окръжна- Пловдив. Очаква се по отношение на Николай Сребрев да бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт вследствие на жесток побой. Почернената дъщеря на Георги Рогачев Марияна Костадинова публично поиска доживотен затвор за хората, причинили смъртта на баща й.