Студентите отделят поне 250 лева за 8-ми декември

Висшистите все по-често търсят екстри и лукс в своите празнични дни, твърдят хотелиерите

Поне 250 лева ще трябва да отделят студентите за празника си тази година. Резервациите в зимните и спа курортите вече започнаха, а в най-предпочитаните хотели и заведения места вече няма, информира Нова телевизия.

„Ще празнуваме в Банско. Купонът ще струва 100 лева. Включва две нощувки с вечеря, хотел – четиризвезден с джакузи. Надявам се да си изкараме добре, както винаги е било”, споделя Ивайло, който е студент, 1-ви курс.

Резервации в хотелите в планинския град се приемат още от началото на учебната година, а свободни места в по-евтините хотели вече трудно могат да се намерят.

„Търсене към Банско има, съответно на по-ниска цена, в по-евтините хотели, но се надяваме през предстоящите 2 месеца да има още по-голямо търсене”, обяснява Айше Хадживезулова - управител на 4-звезден хотел в Банско.

Резервации вече има и в местните дискотеки и кръчми. Кувертите в заведенията струват между 25 и 60 лева, а за вход в дискотека студентите ще трябва да подготвят между 10 и 20 лева. А механите ще заложат на месна храна и автентична музика.

„Ще можем да предоставим не само програмата, ами после песни и танци до зори под ръководството на нашите добри диджеи”, твърди Даниела Димитрова, управител на механа.

Интерес вече има и към другите големи зимни курорти – Боровец и Пампорово. Тази година много студенти ще празнуват и в спа дестинациите като Хисаря и Велинград.

„Това, което е различно от годините назад е, че студентите все по-често търсят екстри и лукс в своите празнични дни. Предпочитат 4 и 5-звездни хотели със спа центрове. Хитови са хотелите покрай минерални извори”, обяснява Свидна Динева – управител на туристическа фирма.

Повечето пакети са за две нощувки, а цените се движат между 90 и 120 лева. Една допълнителна нощ веселие може да струва на студентите още 30-40 лева. Заедно с разходите за път, нощен живот и храна – празникът ще излезе поне 250 лева.