ПФ: Пред подписване сме на програма за стабилно управление с ГЕРБ

Политическият съвет на коалицията е решил политически лица от ПФ да не участват в управлението, посочи Валери Симеонов

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов съобщи след втория кръг консултации с ГЕРБ, че формацията му е пред подписване на програма за стабилно управление.

„Ние сме буквално пред едно евентуално подписване на програма за стабилно управление. По нашата програма от 94 точки имаме почти 90% съвпадение, което е много добре“, посочи Симеонов.

„Имаше също допълнително съгласуване на позициите по тези четири точки, по които имахме различия при разглеждането на програмата на ГЕРБ”, добави той.

„За нас е по-важно да има документ и това е първият етап от нашето поемане на отговорността – да подпишем програмата, да застанем с нея както като политически фигури, така и като коалиция, да следим да се изпълнява и да следим дали няма да има отклонения някъде”, коментира Валери Симеонов.

Той обясни, че политическият съвет на коалицията е решил политически лица от ПФ да не участват в управлението.

„Нито г-н Каракачанов ще става министър на отбраната, нито Поли Карастоянова ще става министър на туризма, нито Валери Симеонов ще става някакъв-си”, коментира Симеонов.

Според него по този начин формацията показва правилния модел на политическо отговорно поведение, предава „Фокус“.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия