ПловдивУтре: 24 октомври

Мисия Пловдив

23-10-2014, 19:00

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-после! Подписват договора за 30-милионния заем

Къде, какво, кога в Пловдив утре

 

10.00 часа – в заседателната зала на Община Пловдив,  кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и Жан Патрик Марке от ЕБВР ще подпишат Споразумението за заем между Община Пловдив и Европейската банка за възстановяване и развитие. 

От 10.00 часа в пресклуба на БТА - Пловдив, пл.Централен 1 ще се състои заключителна пресконференция на проект,финансиран по схемата "Без граници" на ОП "Развитие на човешките ресурси". Проектът е на тема "Етнически толерантни работодатели - трансфер на добрипрактики за ранно третиране".

11.00 часа – в градски дом на културата "Борис Христов", ет. 2, конферентна зала  ще се състои презентация на проект "Общинската районна администрация – достъпна, прозрачна и компетентна" по договор за БФП №13-22-103/10.01.2014 г. на Община Пловдив, Приоритетна ос ІІ "Управление на човешките ресурси", Подприоритет 2.2. "Компетентна и ефективна държавна администрация", Бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-11, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския социален фонд.

От 11.00 ч. в Апелативен съд София ще се гледа делото за правоприемство между двете мюсюлмански настоятелства в Република България. Делото ще реши и казуса за Куршум джамия. Пред Съдебната палата ще присъстват жители на общините Кюстендил и Карлово, а на заседанието кметовете на двете общини Петър Паунов и д-р Емил Кабаиванов.

11.30 ч. - официално откриване на Панаира на колекционерите "Булколекто 2014" в Международен панаир Пловдив, палата 7.

 Младежи доброволци от България, Литва, Германия и Украйна представят новия си проект Пл@тформа за толер@нтност.бг в Пловдив. Инициативата на сдружение "Възможности без граници" стартира от 17.00 ч. в залата на Дом на науката и техниката с интерактивна презентация и дискусия за речта на омразата в интернет и толерантното общуване. Платформата е интерактивна енциклопедия за правата на човека, толерантността и многообразието. За нея ще разказват доброволци от Европа, които от близо година работят в сферата на правата на човека, активното гражданство, повишаването на осведомеността на младите хора и активното им участие и включване в обществото.