Искате по-дълга коса? Лесно е

Лесни и ефикасни маски за повече обем и по-бърз растеж

Подозираме, че Рапунцел е знаела някоя от тези рецепти на маски за коса? Всъщност в това няма как да сме съвсем убедени. Не можем и да ви обещаем, че ще имате като нейната километрична плитка, но пъкследващите маски за коса със сигурност ще помогнат на кичурите ви да се сдобият по-бързо с още някой и друг сантиметър.

Маска с червен пипер

Смесете 2 супени лъжици червен пипер с 1 супена лъжица рициново масло илизехтин. Ако предпочитате, вместо едно от маслата, можете да добавите кисело мляко. Нанесете получената смес в корените на косата и оставете да действа за около 20-30 минути. След това отмийте с топла вода, а най-добре е, ако изплакнете косата си и с билков екстракт. Тази маска не само ще ускори растежа на косата ви, но и ще я направи мека като коприна.

Маска с горчица

Смесете 200 мл кисело мляко с 1 супена лъжица горчица и 2 супени лъжици зехтин. Разбъркайте добре сместа и я нанесете върху косата си с памучен тампон. Половин час по-късно отмийте маската с топла вода. В случая горчицата е съставката, която ускорява растежа на косата, а киселото мляко и зехтина заздравяват косъма.

Маска с мая 

Вземете половин пакетче хлебна мая и я залейте с половин чаша вода или кисело мляко. Добавете една супена лъжица захар или мед и оставете сместа да ферментира за около 20 минути. След това я нанесете на косата за около половин час. В случая маята е, може би, най-добрата съставка за стимулиране растежа на косъма.

beu.bg