Имотна борса в Бургас утре, без комисионна

Имотна борса отваря врати утре в Бургас. Интересното е, че имотите ще се продават без никакви комисионни. Борсата ще бъде отворена на 25 октомври (събота) от 10:30 до 15:00 часа под мотото „Ден на отворените врати”. Той се провежда по атрактивен за клиентите начин, тъй като те отново ще получат възможността да обиколят и разгледат различни недвижими имоти за продажба в съботен ден. Огледите и консултациите по време на кампанията са напълно безплатни, а при сключване на сделка, купувачът не дължи комисионна.
В Деня на отворените врати клиентите ще получат възможността не просто да посетят отлични предложения, а и да разберат какво предлага пазарът на недвижими имоти в реални условия, без да усещат натиск за покупка. Брокерите на „ЕРА България” ще са на разположение на всеки, който желае да разгледа предложените от агенцията жилища. Възможността потребителите да се възползват от оглед на апартаменти в изключително добро състояние и абсолютно безплатно е нестандартен за страната подход, който позволява на компанията да изгради доверие с купувачите. По данни на „ЕРА България” резултатите, които са постигнати през 2013 година, са 5 продадени жилища, измежду 25 предложени имота, разгледани от 199 души. Интересът на потребителите е породен най-вече от изключителната възможност да закупят желан имот без нито една такса или комисионна от агенцията.
Атрактивната инициатива на „ЕРА България” се провежда в събота, защото по този начин клиентите могат да отделят повече време за по-обстоен преглед на имота, а продавачите по-внимателно да се запознаят с нагласите и изискванията на купувачите. За разлика от стандартните огледи, при Ден на отворените врати клиентите имат достатъчно време да останат в имота, така че да усетят атмосферата и да разберат дали това е идеалното жилище за тях. Иновативната обиколка носи ползи едновременно и за потребителите, и за собствениците на недвижими имоти. Така се задоволява желанието за бърза и безпроблемна продажба на имот, което в нормални условия обикновено е по-трудно изпълнимо.
Практиката от изминалите събития на „ЕРА България” показва повишение на броя на сделките, което е резултат от положените усилия да се осъществи трайна връзка между клиентите и специално обучените брокери на компанията. Данните показват, че средният период за продажба на имот е между 6 и 8 месеца, докато за имотите, представяни в рамките на кампанията, този период е между 1 и 2 месеца. Това позволява да се постигне максималната пазарна цена за имота.
Посещението на имот по време на инициативата изисква единствено потвърждение за присъствие от страна на клиента, но не и подписване на договор.