Скоро всички хора ще живеят до 120 г.

Броят на столетниците е нараснал със 71% във Великобритания

Броят на хората, живеещи повече от 100 години, е нараснал със 71% във Великобритания в последните 10 години, съобщава в. "Дейли мейл", предаде Нова телевизия. 

Британски експерт смята, че този процент ще продължи да расте, но допълва, че всеки, който се надява да живее два пъти или три пъти по-дълго, ще бъде разочарован. Има таван на продължителността на живота на хората и на остаряването на тялото. Той твърди, че 120 години вероятно са "абсолютният лимит" на продължителността на човешкия живот.

Хората, които живеят повече от 120 години, са голяма рядкост и дори с напредъка на медицината и технологиите е малко вероятно този горен праг да бъде увеличен. 

Според глобалния индекс за контрол на възрастта за 2014 г., който подрежда 96 страни по качество на живот на възрастните хора, до 2050 г. броят на хората над 60 години ще бъдат 21% от световното население. Това е почти два пъти повече от настоящите 12%. Процентът на хората над 80 години расте най-бързо и се очаква да се увеличи от 2% на 4% от световното население до 2050 г.