Ченгета откриха цяла канабисова градина край Созопол

Крими

25-10-2014, 11:00

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Зелената "реколта" е унищожена

Наркотични растения, а не овошки, откриха засадени в земеделска градина край Созопол полицейски служители. В местната полиция е получен оперативен сигнал, че неизестни към момента "земеделци" отглежда канабис в местността "Раков дол", близо до созополското село Габър. При полицейската акция в мястото е открита цяла градина с наркотични растения, с различна височина. В близост до „реколтата” са намерени мотика, кофа, лейка и найлонов плик с тор. Зелените наркотични растения са изсечени и унищожени. Работата по случая продължава, издирват се нарушителите.

Преди две години при акция на униформените в руенското село Просеник бяха открити три оранжерии с канабис, стопанисвани от 61-годишния П.К. от същото село.
Във всяка оранжерия бе изградена капкова напоителна система, като растенията бяха номерирани, с цел по-лесно отглеждане. В момента на проверката в една от оранжериите бе установена 75-годишна жена, наета за почистване и отделяне на узрелите съцветия от канабисовите растения. В хода на претърсването и изземването, на място бяха открити найлонови чували с вече изсушена тревна маса.