Фандъкова: Обстановката в София е нормална при зимни условия

Мисия София

25-10-2014, 08:43

Снимка:

Дарик

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студ и сняг през почивните дни

Обработват улиците в София срещу снега

134 машини са на терен, 46 чистят и в момента

На територията на Столична община обстановката е нормална при зимни условия. Това каза пред  „Фокус” Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

„Рано сутринта, около 5.00 часа, започна обработка на част от мрежата за масовия градски транспорт в районите „Банкя”, „Овча купел”, район „Витоша”, Околовръстен път, бул. „България”. В момента 134 машини са на терен, като в действие са 46 от тях, а останалите са дежурни, тъй като се предполага, че може да има заледявания в по-късната част на деня”, каза Йорданка Фандъкова.

Тя обясни още, че има проблем на пътя Бистрица – Железница. „Там съм благодарна на колегите от пътна полиция. Те съдействат по спиране на движението, за да може да се работи по-лесно”, обясни тя. По думите ? проблеми има в участъка на Агенция „Пътна инфраструктура”(АПИ) към Владая. „Опиваме се да съдействаме там, за да може да се почисти по-бързо. Столична община има отговорност до Александров мост, а след него вече почиства АПИ. Насяваме се, че в скоро време ще се реши и този въпрос”, каза още кметът на Столична община и допълни, че шофьорите трябва да се движат вече със зимни гуми.