Момчил Неков: По-добре е БСП да остане в опозиция

Предстоят тежки месеци пред страната, прогнозира евродепутатът

Една партия, когато е в опозиция се изгражда организационно и се укрепва, а БСП има нужда точно от това, заяви евродепутатът Момчил Неков.

"БСП трябва да остане в опозиция на дясноцентристкото правителство", смята най-младият евродепутат Момчил Неков, станал известен с прозвището "Любимец 15", след като на евроизборите изпревари по брой гласове лидера на партията Сергей Станишев, пише „Фактор“.

Той отново отрече върху него да е бил оказван натиск от ръководството на партията да се откаже от мястото си в Европарламента.

"Не е имало натиск, нищо не са ми предлагали в замяна", заяви Неков и добави, че приемането на пост през май би било "като да си купиш фабрика на девети септември".

По думите му, двамата със Сергей Станишев са в прекрасни отношения, както и с Илияна Йотова, която след евроизборите го нарече "техническа грешка".

Неков, който е политолог по образование, прогнозира, че предстоят много тежки шест месеца, през които трябва да бъде разрешена кризата с КТБ и да бъде вдигната цената на тока. По думите му, това е още един аргумент в полза на това БСП да бъде парламентарна опозиция.

"Два милиона от средствата, които трябваше да получим за преодоляване на щетите от наводненията не са включени в бюджета и отправих питане до съответния комисар. Трябва да ни отговорят защо сумата е намалена-дали не се признават средства или има друга причина", заяви Неков.

По повод увеличените вноски в бюджета на ЕС и коментара на Найджъл Фарадж, че Брюксел е кръвожаден вампир, Неков коментира, че това са чисто популистки изказвания, имащи за цел да повишат рейтинга му.