Сняг затвори магистрала "Тракия", код "червено" за Родопите

Животът

25-10-2014, 12:25

Снимка:

dnes-24.com

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Свлачище затрупа пътя Асеновград-Бачково

Спряно е движението по автомагистрала "Тракия" в двете посоки, съобщиха от МВР. Причина за затварянето на аутобана е падналият сняг и необходимостта да се почистят пътните платна, за да не стават катастрофи. Трафикът между Пловдив и София е бил спрян около 10 ч. и пътят ще остане затворен до почистването на снега.
Лошото време създаде главоболия на шофьорите на много места в областта.

Свлачище затрупа част от пътя между Асеновград и Бачково. Едната лента на шосето е затворена, но може да се преминава, уверяват от пътното управление. Сняг е затрупал пътищата в района на Лъки. Снегорин разчиства шосетата от разклона при Юговското ханче към околните села. Паднали дървета пък са блокирали пътя "Здравец"- Лилково – Плочник, където са изпратени екипи за отстраняването на препятствията.

Предстои цялостно затваряне на прохода Троян-Кърнаре. Засега ограничение за преминаване има само за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. На пътя от Пловдив за Хасково край село Бяла река е спряно движението на коли заради наводнение на платното за движение.
Преди минути беше обявен и код червено за потенциално опасно време в Родопите. Той важи за област Смолян, Кърджали и Хасково. В тези региони има обилен снеговалеж, снежната покривка вече е над 30 сантиметра и продължава да трупа.
Въведено е временно ограничение за движение на моторните превозни средства с вериги, а на товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала", Пампорово" и Рожен". По високите части на планината вали мокър сняг, а в ниските проливен дъжд. Машини са на терен и чистят републиканските пътища.