Строители-отличници наградиха в Бургас

Най-добрите строителни фирми в Бургас бяха отличени навръх професионалния си празник – Деня на строителя, който се чества на Димитровден. Отличията бяха връчени на Бала на строителя снощи. Те се присъждат от Камарата на строителите в Бургас. Празникът бе уважен от областния управител Павел Маринов, народния представител от Реформаторски блок инж. Костадин Марков, кметове на общини от Бургаска област. Те връчваха наградите заедно с председателя на Камарата в Бургас инж. Николай Николов.

 

Единствената бургаска фирма с две отличия стана „ЛЕО – Бетонови изделия”, притежател на най-големия завод за бетонови изделия в Източна България. ЛЕО получи „Знак за качество” от Камарата и бе наградена като корпоративен дарител с вимпел и плакет от председателя на Обществен дарителски фонд – Бургас Георги Николчев. Той призова и останалите строители да последват примера на управителя на завода Иван Димитров и активно да участват в обществените каузи.

 

Най-голямото признание – „Строител на годината 2014” бе присъдено на фирма „Мидия” АД. Собственикът й Димитър Янакиев увери, че площад „Тройката”, който се ремонтира от нея, ще бъде завършен за празника на Бургас – Никулден. Заедно с „Тройката” ще бъде готова и спортната зала към Математическата гимназия.

 

„Консорциум „Зона спорт”, в който влизат „Билдникс” ЕООД и „Термал инженеринг” ООД бе награден с плакет „Принос за Бургас 2014”.

Със „Знак за качество” бяха отличени „СМК-Монтажи” АД, „Кредо-Г4” ЕООД, „Среги” ООД, „ЛЕО – Бетонови изделия” ЕООД, „Комплексни заваръчни услуги – Бургас” ООД и „Електра” ЕООД.