Тази нощ връщаме часовника с час назад

Животът

25-10-2014, 18:00

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Смяната на времето води до депресия и мрачни настроения

Тази нощ  се връщаме към астрономическото часово време. В 4.00ч. след полунощ часовниците трябва да се върнат с час назад. Най-сигурно е да смените стрелките на часовниците си преди лягане за сън, за да нямате неприятни изненади утре при ставането.

Според психолози и астролози превъртането на стрелките може да ни докара депресии, мрачни настроения и мисли за самоубийство. Смяната от лятно към зимно часово време понякога води до коренна промяна на нормалните ни реакции, а поведението на по-чувствителните може да се промени до неузнаваемост, предупреждават психолозите.
Като капак, към черната дупка ни бута страховитото влияние на ретроградния Меркурий, твърди Vsekiden. Заради промяната ще започне да се съмва по-рано, но и ще се стъмва по-рано.
Най-тежко смяната ще се понесе промяната през първите 10 дни от хората, които са  психически нестабилнни или имат сърдечни проблеми. Поне 30 дни ще ни трябват, за да се нагодим към новото време, съчетано с нахлуването на студа. Зазимяването обаче ще ни бъде още по-трудно заради влиянието на бързата планета Меркурий, която е в ретроградна фаза от 4 до 25 октомври и обръща наопаки всичко по пътя си. Според астролозите, това означава, че в този период нервите са опънати до краен предел и следват скандали и разправии. Това, че ще спим с час повече 1 ден няма да ни направи по-бодри. Напротив - вечер ще ни прави сънливи, докато свикнем, че ще лягаме с час по-късно.
Настроението на повечето от нас ще спадне рязко заради удължаването на нощта и тъмнината по никое време. Психиката на по-лабилните може да изтърпи истински срив. Нормално е човек да премине от едно мажорно настроение към минорно, така че трябва да сме търпеливи съм себе си, за да се адаптираме към новия сезон, препоръчват психолозите. В крайна сметка една чаша хубаво вино, топлина и общуване с приятни хора могат да притъпят мрачните мисли и да подействат като истински антидепресант, успокояват терапевтите.