Ръководството на ГЕРБ Карлово уважи Празника на картофите в Клисура

Животът

26-10-2014, 09:00

Снимка:

ПП ГЕРБ Пловдив област

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С гръм на черешово топче започва Празника на картофа

1,700 кг. тежи най-големият картоф от новата реколта

Лошото време не уплаши клисурци и техните гости и заедно честваха и тази година традиционния Празник на картофите в подбалканското градче. Пъстра изложба от вкусния зеленчук, сътворена от сръчните ръце на местните майсторки и от децата на Клисура, очарова всички, които почетоха събитието.
На празника дойде и общинското ръководство на ГЕРБ Карлово. Събитието уважиха общинският ръководител Николай Петков, председателят на групата съветници от ГЕРБ в ОбС Карлово Сребра Атанасова, председателят на женската структура на ГЕРБ в общината Мариана Дафова.
По думите на кмета Борис Спиров, избран от квотата на ПП ГЕРБ, клисурци се гордеят с факта,че тук виреят едни от най-вкусните картофи, заради специфичността на почвата в района. За радост на всички жители на градчето, все повече млади хора от Клисура започват да се занимават със земеделие и да добиват добра реколта от картофите.
Празникът на картофите е с дълга история и се провежда за 28-а поредна година. По традиция на този ден освен изложба имаше и съревнование за най-голям картоф от новата реколта. Първото място грабна зеленчука от градината на местния земеделец Петър Златарев, който тежеше 1,700 кг.