Катастрофирал румънски ТИР затвори за два часа пътя Русе - Разград

Крими

26-10-2014, 15:30

Снимка:

utroruse.com

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още шест катастрофи с пострадали в Русенски район

Тази нощ румънски ТИР е катастрофирал на моста край село Писанец по пътя Разград – Русе. Камионът е пътувал към Дунав мост, когато  изведнъж е навлязъл в насрещното платно и се е ударил в предпазната мантинела. Инцидентът е станал около 3.00 часа тази нощ, като при удара е била отнесена близо 30 метра от металната ограда. С едното колело ремаркето, в което е имало 17 тона товар, е надвиснало над моста. Шофьорът по чудо не е пострадал.
На мястото на катастрофата днес са пристигнали екипи на пожарната, полицията, пътно управление и Гражданска защита. Наложило се е да бъде срязана още една част от мантинелата, за да се освободи камиона. По-късно е пристигнал 80-тонен кран, който е повдигнал ремаркето и то е издърпано с влекач.
Най-вероятната причина за катастрофата е хлъзгав път и ниските температури тази нощ. По време на акцията за издърпване на ТИР-а от моста движението по пътя Русе-Разград в района на село Писанец бе спряно и в двете посоки за повече от два часа.
От полицията съобщават, че шест катастрофи са станали в русенски район в събота, при всичките са пострадали хора. Във вчерашния ден по пътищата коли са се подхлъзнали и са се забили в странични дървета, при два от случаите има челен удар, при други преобръщане в канавките. Причините при всички случаи са несъобразена скорост при мокра настилка и хлъзгав път.