Решават за нова техника в лабораторията на Онко центъра

Сесията на Общинския съвет Стара Загора е на 30 октомври

На 37-то заседание на ОбС ще бъде гласувано искането за закупуване на медицинска апаратура за Клинична лаборатория. То е внесено в ОбС Стара Загора от управителя на „Комплексен онкологичен център" д-р Петьо Чилингиров.

Със закупуването на два нови апарата ще се оптимизира работата в лабораторията, поради ежегодно увеличаване броя на изследванията, както и ще се постигне икономия от разходи за поддръжка и реактиви, пише в аргументите си д-р Чилингиров в писмо, изпратено до кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. В допълнение на мотивите за закупуване на оборудването е и предвиденото спиране на производството на консумативи и реактиви за тези апарати, за което фирмата е уведомила КОЦ. Техниката, с която се работи в момента - Хематологичен анализатор и Селективен имунологичен анализатор на фирма АВВОТ, е остаряла и се налага често да се извършват ремонти, което води до затрудняване на диагностично-лечебния процес.
На второ четене съветниците ще разгледат Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора.
Старейшините ще разгледат още и Поемане на общински дълг под формата на временен безлихвен заем от Национален фонд за авансово финансиране на проект „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен", както и Утвърждаване на промени в Общинската транспортна схема, касаещи разписанието на автобусна линия №12.