24-та авиобаза Крумово празнува рожден ден

Животът

27-10-2014, 07:50

Снимка:

http://pan.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Навършват се 53 години от създаването на вертолетната авиация у нас

53 години от създаването на 24-та авиационна база се навършват днес. На тази дата през 1961 г. е връчено бойното знаме на 44-ти вертолетен авиационен полк, който поставя началото на вертолетната авиация в България.

Годишнината ще бъде отбелязана днес  от 10.00 ч. на територията на в.ф. 32040 – Крумово. Празникът ще започне с тържествен строй, приветствия и четене на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения.

По-късно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти във в.ф. 32040. От 11.00 ч. на спортната площадка в авиобазата ще се проведе финален двубой по футбол.

Честването на годишнината ще завърши с коктейл на Командира на 24-та авиационна база.

Поканени са гости от Министерството на отбраната, Съвместно командване на силите, Командване на ВВС, Командване на СВ, Командване на ВМС, чуждестранни посланици и аташета, представители на органите на местната и областната администрация и на бизнес средите от областта и региона. Също така ще присъстват ветерани и акредитирани журналисти от средствата за масова информация.