Над 500 на протест пред централата на ДПС заради Бат Сали

Кюстендилският кмет Петър Паунов: Нима гласовете ни са незаконни?

Около 500 протестиращи блокираха движението на бул. „Христо Ботев” в столицата, предаде Агенция „Фокус”.

Протестът е насочен срещу Александър Методиев от ДПС и полагането му на клетва като народен представител от 19-ти многомандатен избирателен район.

Протестиращите развяват българското знаме, като част от лозунги им са: „ Бат’Сали ни тури и Кюстендилския мир разтури”, „Кюстендил казва не”, „Не искаме Бат’Сали и протестираме”, „ Мая, ти ни лъжеш най-добре”, „Не на Бат'Сали...! Не на подмяната!".

На протеста присъства кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и Иван Андонов, председател на Общински съвет – Кюстендил. Протестиращите се отправят към централата на ДПС.

Очаква се шествието да продължи към Народно събрание за внасяне на искане за промяна на избирателната система с нова, изключваща налагането на хора като Александър Методиев за депутат с незначителен брой гласове в определен избирателен район. В района има засилено полицейско присъствие.

„Нима гласовете ни са незаконни, нима някой е избрал този човек?”, възмути се Петър Паунов.

Кюстендилският кмет заяви, че още преди три дни в подписка срещу депутата от ДПС Александър Методиев са се включили над 40 000 души. По думите му подписката ще бъде внесена в парламента. „Това не е подкрепа само за нас, а за всички български граждани. Молим ви отново, оттеглете този човек", посочи още Паунов.