Разбиха наркодепо в "Меден рудник"

Крими

27-10-2014, 15:22

Снимка:

МВР, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Задържаха организатори и клиенти

Наркодепо е неутрализирано в к-с "Меден рудник", съобщиха от полицията. Акцията е проведена от служители от сектор "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от сектор "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР.

Депото е било разположено в къща на ул. "Капитан Петко войвода" № 46 в к-с "Меден Рудник", обитавана от 39-годишния Слави Тодоров.
Намерени и иззети са голямо количество наркотични вещества : амфетамин и метамфетамин. Задържан е и 27-годишния Слави Узунов от Бургас, който пласирал наркотичните вещества. В него са намерени : 20 гр. метамфетамин и около 50 гр. марихуана. Констатирано е, че Узунов получавал количествата наркотици от Тодоров, като ги пласирал в изградена мрежа от консуматори. По данни на черния пазар 1 гр. амфетамин се търгува за 50 лв., като Слави Узунов разбивал дозите на така наречените "десятки" / 1 / 10 част от грама/, които стрували средно по десет лева. 
Установени са множество хора, които купували дрогата, с които Узунов поддържал основно мобилна телефонна връзка. Наркотиците са предавани на ръка, а заплащането се осъществявало в брой. Слави Тодоров и Слави Узунов са задържани за срок от 72 часа, като предстои състав на Бургаския окръжен съд да гледа искането за вземане на постоянна мярка "задържане под стража". Двамата до сега не са били познати на полицията.