Луди и зли хора в бурята

Много бой и кръв през почивните дни в Бургаско

Животът на 54-годишен мъж от Средец виси на косъм след като е бил пребит и нападнат от двама братя по време на бурята в събота. Румънец е нападнат от непознати и пребит в Бургас същата вечер, а в Айтос 34-годишен местен мъж се заканил да се саморазправи със свой приятел пред полицията.

В частен дом разположен на ул. "Захари Стоянов" в Средец братята Д.И., 26-годишен и 24-годишния И.И., и двамата от Средец нападнали и нанесли удар в главата на 54-годишния Д.Т. Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота, настанен за лечение в МБАЛ – Бургас. Двамата братя са задържани за срок от 24 часа. Причините за инцидента са в процес на изясняване. 
Побой е имало и в Бургас. 38-годишен румънски гражданин, работещ в България, е бил нападнат в района до ресторант "Златна котва". Чужденецът бил употребил алкохол и е атакуван в гръб от двама непознати, които му нанесли побой. Чужденецът с фрактура на носа и черепа, без опасност за живота е настанен за лечение в МБАЛ – Бургас в отделение "Неврохирургия". Извършителите на деянието се издирват по описание от служители на Първо Районно управление "Полиция" - Бургас. 
В Районно управление "Полиция" - Айтос във видимо нетрезво състояние се явил 34-годишния айтозлия П.Б., който заявил, че в заведението "Арт клуб" влязъл в пререкание с 35-годишния К.Г., поради което желае да подаде жалба срещу него. П.Б. е поканен да даде писмени сведения за инцидента, но айтозлията отказал, като заявил, че сам щял да се саморазправи с опонента си. Полицаите го предупредили да не нарушава обществения ред, но П.Б. отказал да изпълни разпореждането им, като отправил нецензурни и обидни думи срещу тях, поради което е задържан за срок до 24 часа. 

За същия период от време е пребита 21-годишна сервитьорка от "Меден рудник" и 30-годишна жена от Айтос.