48 родопски селища все още с проблеми с тока

Животът

27-10-2014, 18:30

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Постепенно обстановката в Смолянско и Пазарджишко се нормализира

Нормализира се обстановката в Смолянско и Пазарджишко след обилните валежи от последните дни. Проблемите с електрозахранването остават в 48 малки населени места и махали в планинските части. От тях 29 са на територията на област Смолян. На редица места там има паднали електропроводи и стълбове като резултат от снежната стихия. 

В родопската част на област Пазарджик е възстановена авария по 110-киловолтов електропровод, собственост на Електроенергийния системен оператор, с което е предотвратен проблем със захранването на района на Батак. След цялостното възстановяване на тази основна част от мрежата,  EVN скоро ще могат да включат тока за голяма част от засегнатите в района селища, включително за гр. Сърница. 

Eкипи на дружеството продължават да работят по възстановяването на аварии в засегнатите населени места. От компанията увериха, че към този момент няма голямо селище без захранване. Работят общо 48 аварийни екипа с допълнен състав. Специалисти на EVN по места са впостоянен контакт с местните власти и „Гражданска защита“. В компанията продължава да действа Кризисен щаб за координиране на действията по възстановяване на електрозахранването.