Деца рисуват морето, за най-добрите ще има награди

Малчуганите в Бургас се събират днес на пленер в Младежкия Културен център. Те ще творят на тема "Аз рисувам Черно море". Пленерът е част от Националния конкурс за рисунка, приложни дейности и фотография, който е посветен на 31- ви октомври- Международен ден на Черно море и е под надслов "Морето не е за една ваканция".
В него ще участват деца от детските градини в морския град. Малките художници се събират от 10:00 ч. днес в Младежки културен център- Бургас ще се проведе пленер с деца от детските заведения на Бургас, а в 11:30 ч. ще бъде открита изложбата с творбите на малките палавници. На финала ще бъдат раздадени и много награди на участниците в пленера. Отличията са осигурени от Басейнова дирекция за Черноморски район- Варна и ОДК-Бургас.
В 16:30 часа, отново в МКЦ- Бургас ще бъдат наградени участниците в конкурса за фотография "Морето не е за една ваканция" и ще бъде открита изложба от техните творби. За призовите места се бориха около 125 ученици от 5 до 12 клас, разделени в две възрастови групи, от цялата страна.
Утре - 29 октомври /сряда/ в 16:30 часа в Библиотека "П.Яворов"- ул. "Булаир" ще бъдат наградени победителите в раздели "Изобразително изкуство" и "Приложни дейности" , и ще бъде открита изложба с отличените творби.