Съветниците гласуват актуализацията на бюджета на Бургас

Мисия Бургас

28-10-2014, 09:11

Снимка:

@Burgasutre

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Актуализацията на  бюджета на община Бургас и минималните цени на таксиметровите услуги ще бъдат две от основните теми днешната сесия. Предложението е  минималната дневна цена за превоз на пътници за един километър пробег да бъде 0,75 лв, а нощната тарифа за километър с десет стотинки по-висока.

Ощо 47 са включените докладни записки в дневния ред на 42-рото заседание на Общинския съвет.
Ще бъде приет отчета за изпълнението на бюджета по приходите и разходите на Община Бургас към първите шест месеца на годината. Няколко докладни касаят промени на различни наредби- за платеното паркиране, внаредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности. Зам.–кметът Йорданка Ананиева е входирала докладна записка за създаване на общинско предприятие „Чистота Еко“. Съветниците ще трябва да гласуват и предоставянето за стопанисване и управление на общинско предприятие „Спортни имоти“ на закрития плувен басейн в комплекс „Меден рудник”. Няколко са входираните докладни от кмета на Бургас Димитър Николов за удостояване със званието "почетен гражданин”. Предложенията са посмъртно на писателя Петко Георгиев Чорбаджиев, известен под псевдонима Петко Росен и д-р Дянко Пръвчев Лазаров,  един от кметовете на Бургас, съдействал за отмяна изселването на евреите от града.

За удостояване с престижното звание е предложен и  режисьорът проф. Георги Дюлгеров както и Кольо Петров - Джонбул, известен педагог, треньор и спортен общественик.