Съветници пак спорят за гей-парадите

Гласуват за втори път дали да се забранят шествията на обратните

Втори рунд по болната тема с гей-парадите се играе днес в местния парламент. Общинските съветници отново ще дебатират дали да се забранят или не публичните демонстрации на хората с обратни наклонности. Спорният въпрос влиза за втори път в съвета, след като през септември предложението за забрана не събра достатъчно гласове.
Идеята за налагане на вето е внесено от съветниците от НФСБ. Хората на Валери Симеонов смятат, че е аморално да бъде афиширана обратната сексуална ориентация. С този мотив те настояват съветниците да наложат забрана на всякакви публични изяви, които парадират с хомосексуална ориентация.
Патриотите са на мнение, че обществото ни е прекалено толерантно към подобни изяви. „Като изповядващи християнския модел и ценности, считаме, че е недопустимо манифистирането и парадирането на обществени места на лица с различна от хетеросексуалната ориентация“, пишат в докладната записка съветниците от НФСБ. Те настояват да бъде променена Наредбата за обществения ред, като се забрани на публични места хомосексуалните да изразяват своята ориентация. В това число се имат предвид плакати и билбордове. „Предлаганото не забранява на лицата да бъдат различни, но изисква от тях да не го натрапват на околните, да ги смущават или да им пречат“, мотивират се патриотите.