Служители на БНБ на разпит в Столичното следствие

Разпитът на банковите служители продължава вече повече от час и половина

Служители на БНБ са на разпит в Столичното следствие, съобщава БГНЕС. Показания дават 12 души. Част от тях са пристигнали в следствието с микробус с надпис БНБ.

На влизане всички банкови служители са отказали коментар, както и да съобщят за какво са извикани на разпит. Някои от дошлите в следствието са признали, че са от банков надзор на БНБ, други категорично отказали какъвто и да е коментар.

По думите на една от жените всичко, което е трябвало да бъде казано, е изнесено на официалната страница на БНБ. Именно заради това тя не вижда никаква нужда от коментар.

Разпитът на банковите служители продължава вече повече от час и половина. Предполага се, че дават показания във връзка с разследването за КТБ.

Припомняме, вчера БНБ изпрати до депутатите от 43-тото Народно събрание доклад относно КТБ. От него стана ясно, че Българска народна банка е проверявала Корпоративна търговска банка паралелно с назначените одиторски фирми - „Делойт Одит" ООД, „АФА" ООД и „Ърнст енд Янг Одит" ООД. Тайната проверка е потвърдила фрапантните нарушения в КТБ.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен