Лютви Местан: Има изчистено предложение за правителство на коалиционното малцинство

ДПС няма да бъдат опозиция, защото противоречи на собствената им платформа

Днес за първи път чухме изчистено предложение за съставяне на правителство на коалиционното малцинство, каза лидерът на ДПС Лютви Местан след проведената лидерска среща, предаде Агенция „Фокус“.

„В този смисъл ние очакваме конкретизиране на това предложение в едно с управленска програма. Какво споразумение ще правят помежду си относно, механизмите за взимане на решение, това е тяхно суверенно право, това е тяхна територия, в което ние нямаме място”, обясни Местан.

На въпрос дали биха подкрепили такова правителството или не Местан зави, че това е воля на мандатоносителя и припомни, че ДПС са заявили, че не могат да бъдат опозиция на собствената си платформа.

„Това е разбирането за модерната опозиционност - ако в управленската програма има теми, застъпени и в нашата платформа ,няма как да бъдем опозиция на собствената си платформа и дори да дадем подкрепа, това няма да бъде подкрепа за един или друг политически субект, а ще подкрепим договорът, който сме сключили с нашите избиратели”, коментира Местан.