Ивайло Калфин: Лош вариант е да отидем на нови избори

Въпрос на диалогичност е ГЕРБ и Реформаторския блок да търсят съгласие по основните теми

„Уточнихме се, че най-голяма стабилност има една конструкция, на която в основата са ГЕРБ и Реформаторския блок, те най-вероятно ще се насочат към коалиционно споразумение и ще сформират коалиция, която е ясно дефинирана“, заяви един от лидерите на АБВ Ивайло Калфин.

Според него „ако в програмата на дясното управление могат да влязат елементи, които са на левицата, мисля, че не само ние, но и другите нейни представители трябва да погледнат благосклонно“.

„Ако левицата казва това е дясно управление и отричаме всичко – това е деструктивно поведение“, смята Калфин. Той отбеляза, че търсенето на съгласие от всички политически сили по какъв начин да започне управлението, е бил правилният начин.

„Логиката беше, че е лош вариант да отидем на нови избори – на практика политиците не харесват резултата от изборите и пращат на поправителен избирателите, абсурдно е това нещо, както и не е редно да се направи правителство, което е с някакъв хоризонт било няколко месеца или една година – това значи веднага да започне предизборната кампания“, обясни той.

„Трудно може да се събере коалиция , която да е ясно дефинирана, да събере мнозинство в парламента, оттук нататък е въпрос на диалогичност ГЕРБ и РБ да търсят съгласие по основните теми”, коментира Ивайло Калфин.