Ева Паунова представи изборните резултати на ГЕРБ пред ЕНП

Евродепутатът и ИТ специалистът Симеон Велков присъстваха на срещата в Рига

ГЕРБ е единствената про-европейска национално отговорна партия в България и резултатите както от европейските, така и от парламентарните избори, ясно го показаха.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП по време на срещата на Европейската Народна Партия. Целта на срещата, която се проведе на 27 и 28 октомври в Рига, бе да анализира предизборните кампании у нас.

На събитието присъстваха Жосеф Доул, председател на ЕНП и Антонио Лопез, генерален секретар на ЕНП, както и представители на партии-членки.
Двудневната среща предостави възможност за обсъждане на резултатите от изборите през май месец на европейско и национално ниво.

В своята презентация за България, представителите на ГЕРБ Ева Паунова и ИТ специалистът Симеон Велков отбелязаха значителната преднина от 12%, която партията постигна пред своите главни политически опоненти.

"Своят глас за ГЕРБ на европейските избори са дали активните и високо-образовани представители на българското население, както и най-значителната част от сънародниците ни живеещи в чужбина”, посочи българският евродепутат.

Според нея това показва, че ГЕРБ е предпочитаната алтернатива за информираните и социално-отговорни български граждани.
Най-голямата политическа сила у нас затвърди своята позиция след парламентарните избори, които също бяха предмет на дискусия в Рига. Според Ева Паунова, с това ГЕРБ е доказала, че може не само да спечели, но и да задържи доверието на избирателите.

"Причината за това е, че ГЕРБ предвижда сериозни реформи, ясни стъпки за постигането на стабилност и справянето с множеството предизвикателства, пред които страната ни е изправена”, разясни българският евродепутат.
„Предизборната ни кампания и слоганът на партията "Стабилна България - време е" успешно комуникираха това сред българите и много от тях ни дадоха своята подкрепа", коментира Паунова.

Тя призна, че съществуват трудности в съставянето на правителство след изборите, но изтъкна решителността на лидерството на ГЕРБ за постигане на консенсус с останалите политически партии.