Водовъртежът премятал на 100 м оцелелия в кошмарния потоп Григор

Животът

29-10-2014, 09:36

Снимка:

bTV

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Мъжът е с многобройни рани по цялото тяло

Григор Григоров може да се нарече щастливият оцелял след водния ад в Бургаско. 45-годишният мъж от вилната зона „Черниците” беше обявен за издирване в нощта на 25 октомври. В ефира на bTV той разказва за преживения ужас и невероятното спасение.
В събота на обяд Григор е принудително евакуиран, заедно с още 50 души от селището. Той обаче решава на своя глава да се върне във вилата, където час по-късно потопът го залива. Григор е засмукан в тръбата под моста, написа topnovini.bg.
„Стана водовъртеж в земята, удря ме, влачи ме, няма спиране”, коментира той. Водата е мятала Григор 100-тина метра, блъскайки го в различни предмети.
Мъжът е с многобройни рани по цялото тяло. Добира се до една къща, чупи прозорец и остава да преспи, докато съмне. В „Черниците” Григор е последният евакуиран. Дори се наложило пожарникарите насила да го измъкнат.
„Той каза, че без кучето няма да тръгне и му казах да се върне и да си вземе кучето, той го прегърна и влязох да му помагам, даже кучето беше толкова уплашено, посегна да ме ухапе, отдръпнах се, но колко можех му помагах на човека да излезем от водата и да се качим в камиона”, обясни кметът на село Маринка Лъчезар Колев.
Версиите за това защо Григор се е върнал обаче са различни: че е чешит, че е луд или че просто е бил пиян. „Аз ако бях пиян, нямаше да съм жив”, казва от своя страна той

 
- See more at: http://burgas.topnovini.bg/node/550048#sthash.Lp3GbyQM.dpuf