Добрич е класика! Виенският класически оркестър с извънреден концерт

За първия няма вече билети

За първия обявен концерт на Виенския класически оркестър  на 17 декември от 20.00 часа билетите  са разпродадени. Организаторите са издействали още едно представяне на същата дата от 18.00 часа в концертна зала „Добрич”.

Добрич ще бъде част от предстоящото гостуване на Виенският класически оркестър в България. Тази година за първи път, за Виенските коледни концерти в България ще гостуват музикантите от VIENNA CLASSIC ORCHESTRA.

Припомняме, че Коледното турне в страната включва шест града, като последният от тях е на  17 декември в зала „Добрич".

Прочутият австрийски диригент Даниел Каваца ще завладее слуха и съзнанието на българската публика. Виенският оркестър VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е създаден от виртуозни и вдъхновени творци, с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на виенската класическа музика. Всички тези таланти са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония и от най-големите оркестри по цял свят. VIENNA CLASSIC ORCHESTRA е свирил в зали като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, както и в най-помпозните концертни зали в повече от 30 страни по цял свят. Програмата на концертите се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората – с творби на Щраус. Фамозното сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори. Музикантите успяват да създадат един синхрон, в който обаче променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Интересна комбинация между традиционно и съвременно.