Всички депутати с по едно копие на "Знаеш ли, бедни ми рибарю"

Мисия Бургас

29-10-2014, 16:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подновяват събарянето на постройки в Ченгене скеле

Филма стана мост на надеждата след 4-те потопа, които заляха Ченгене скеле

Всеки един от новите народни преставители в парламента получи по едно копие от "Знаеш ли, бедни ми рибарю". Филмът, който стана мост на надеждата за жилетите на най-бургаското място - "Ченгене скеле" беше раздедан от легитивно избрания кмет на несъществуващото кметство в селището - Стоян Проданов на депутатите.

Идеята на рибарите, които тази година четири пъти бяха помитани от водните стихии е чрез филма, показващ народоспихологията на местните хора, да акцентират върху нелепия, но съществуващ повече от 44 години проблем - незаконността на Рибарското селище.

"Този филм започна да се снима в началото на годината с цел да покаже духа на истинския бургас, който вече не съществува в града. Той е спонсориран от общината, но в течение на снимките се случиха природните катакризми, които изравниха това място няколко пъти, но хората в него оцеляха. Сега след поредния потоп жителите му получиха надежда, чрез този филм да провокират всички депутати и те да решат проблема със законността на мястото", сподели режисьорът и сценарист на филма Христо Димитров - Хиндо.

С липсата на законност на селището на бургаските рибари те се лишават от възможност за помощи, не могат и да го застраховат. Сега надеждата на тези хора е да отправят със своя бит, несгоди в бурята и истинността си, предпремиерно апел за помощ към властта.