Още две седмици мъки, уличните ремонти в Пловдив приключват

Мисия Пловдив

29-10-2014, 13:55

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Най-голям тормоз за шофьорите са реконструкцията на бул. Македония и Петко Д. Петков

Реконструкцията на важни пътни отсечки в Пловдив продължават, а с тях и километричните задръствания, които изнервят шофьорите.

Кметът Иван Тотев обаче обеща в интервю за радио Пловдив, че след две седмици ще се нормализира трафикът на местата, които сега вбесяват пловдивчани. Той е категоричен, че повечето от притесненията на шофьорите ще отпаднат съвсем скоро.

По бул. Христо Ботев в района на Гарата асфалтирането продължава, но вече не се налага да се ползва двупосочно платното до Стоматологичния факултет, което затормозяваше трафика и създаваше огромни задръствания.

Реконструкцията на бул. Македония, която свързва район Южен с Центъра също е пред финал, но пък е в най-тежката си фаза. Затворено е голямото кръстовище с „Даме Груев” и ул. „Бяло море”, което води до изключително натоварване на алтернативните маршрути, по които може да се стигне до Бетонния мост.

Еднопосочните улици в района вече са се превърнали в двупосочни, а по тясното локално еднопосочно платно, успоредно на „Македония”, едва успяват да се разминат две коли, преодолявайки редицата от паркирани коли по продължение на цялата улица.

Вече са асфалтирани и работят останалите кръстовища,  включително това със улица Скопие. Според пловдивските шофьори именно довършването на булевард Македония създава най-големия проблем за движението в града.

В класацията са още „Петко Д. Петков”, която също е пред приключване. Ремонтите на Пещерско шосе и булевард Христо Ботев са другите две точки, които изнервят шофьорите и затормозяват трафика.