Йорданка Фандъкова: Общините са на предела на силите си

Надяваме се скоро да има стабилно правителство, заяви кметът на София

Всички кметове на общини сме на предела на силите си, надяваме се скоро да има стабилно правителство. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. „Надявам се следващата година да започнем разкопките при църквата „Света Неделя”.

Мисля, че си струваха всички неудобства, които причинихме на хората заради реконструкцията на „Лъвов мост”, защото сега движението се отпушва и преминаването през кръстовището е за по-малко от 3 минути. Надявам се догодина да приключи и ремонтът на Централна гара. Напредваме постепенно и обновяваме част по част София”, обясни Фандъкова. На въпрос какво се случва с разкопките при Ларгото, Фандъкова коментира, че за нея това е най-болният въпрос. Тя посочи, че процедурите са още в съда и трябва да се надяваме, че ще има положително решение. „Това е третата процедура, която Министерството на културата обяви, очевидно е, че има някакви проблеми с нея. Благодарна съм на служебния министър, че пое ангажимента и с наша помощ успяхме да запазим това, което имаме в Ларгото”, посочи кметът на Столична община.

„Не трябва да се изпускат тези 16 млн. лева, които бяха осигурени от Регионално министерство. Да се надяваме, че скоро време ще имаме едно сериозно и стабилно правителство, защото ние, кметовете, вече сме на предела на собствените си сили. Дори финансираме Европейски проекти със собствени средства”, добави Фандъкова. „За нас е много важно да се пуснат европейските средства и новият програмен период. В най-добрия случай ни предстои още половин нулева година, но да се надяваме, че следващата година ще може да започне третата линия на метрото, но това зависи от това дали ще имаме стабилно правителство”, посочи още Йорданка Фандъкова.