С конкурс ще изберат 16 социални терапевти-детегледачи по проект на Община Казанлък

Крайният срок за подаване на документи е 11 ноември

Стартира конкурс за избор на социални терапевти - детегледачи в социалните услуги, които ще се предоставят по проект „Разкриване на резидентен тип социални услуги в гр. Казанлък“.

Проектът на Община Казанлък е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013. Изпълнението му е част от прилагането на националната политика за извеждане на децата/младежите, в това число такива с увреждания, настанени в специализирани институции за деца. Услугите, свързани с проекта, са нови и целят замяна на институционалната грижа с такава, близка до семейната среда в общността. В град Казанлък ще функционират три Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) и едно Защитено жилище. За правилното функциониране на услугите, които ще бъдат предлагани в центровете и защитеното жилище, поетапно ще бъдат назначавани специалисти.
Със стартирането на този конкурс ще бъдат избрани 12 социални терапевти-детегледачи. Подборът ще протече на два етапа – подбор по документи и събеседване. По проекта е предвидено да бъдат назначени още 16 социални терапевти-детегледачи. Конкурсът за тях ще се проведе на по-късен етап.
Първият етап от подбора за 12 Социални терапевти-детегледачи започва с подаване на документи за участие най-късно до 11.11.2014 г., включително.