ПловдивУтре: 30 октомври, четвъртък

Животът

29-10-2014, 19:00

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Актуалните предстоящи събития за града и региона

Пловдивският апелативен съд ще гледа утре от 10 часа жалбата на Орхан Яшаров срещу взетата му мярка за неотклонение „ Задържане под стража”. Срещу него са повдигнати 3 обвинения по чл. 342 ал.3, чл.325 ал.2 и чл. 269 от НК.

Яшаров предизвика истински холидувски екшън преди няколко дни, като накара пловдивски полицаи да го преследват с кола из целия град.

 Община Пловдив организира утре еднодневен бизнес форум „Outsourcing Destination Bulgaria”. Кметът на града инж. Иван Тотев официално ще открие конференцията в 10.30 часа в Новотел Пловдив. Съорганизатори на форума са
Община Пловдив и „Индъстри Уоч “ в партньорство с Българската аутсорсинг асоциация, Българската агенция за инвестиции, ИКТ Клъстер Пловдив и Българската асоциация на софтуерните компании. Градът е вторият най-голям притегателен център в България за инвестиции в информационните технологии и аутсорсинг на бизнес процесите и се стреми към разкриването на поне 5 хиляди нови работни места в сектора в следващите години.

 Ра­бот­на сре­ща за пред­с­та­вя­не на ре­ги­о­нал­на­та Прог­ра­ма за на­ма­ля­ва­не де­ла на преж­дев­ре­мен­но на­пус­на­ли­те об­ра­зо­ва­тел­на­та сис­те­ма 2014-2015 г започва от 14 часа утре в Заседателната за­ла на Об­щи­на Плов­див . Сре­ща­та е ини­ци­и­ра­на от Ре­ги­о­на­лен ин­с­пек­то­рат по об­ра­зо­ва­ни­е­то – Плов­див в из­пъл­не­ние на т. 1.1.2.1 от Пла­на за ре­а­ли­зи­ра­не на прог­ра­ма­та.

Цел­та на ме­роп­ри­я­ти­е­то е за­поз­на­ва­не на за­ин­те­ре­со­ва­ни­те стра­ни със същ­ност­та на ре­ги­о­нал­на­та Прог­ра­ма за про­во­ки­ра­не на ин­с­ти­ту­ци­о­нал­на ан­га­жи­ра­ност, ре­сур­си и ком­пе­тен­т­ност за пос­ти­га­не на це­ли­те й, за при­е­ма­не на рам­ка за вза­и­мо­дейс­т­вие меж­ду ин­с­ти­ту­ци­и­те.

 Социална фондация "Инди-Рома 97" и Областната администрация ще наградят работодатели от Пловдив, Стара Загора, Хасково и Пазарджик за етническа толерантност. Това ще стане на официална церемония утре, от 14 часа в заседателната зала на Областна администрация – Пловдив. Общо 14 наши фирми и институции са номинирани да получат престижния сертификат с марката "Етнически толерантен работодател". Сред най-заслужилите са шефовете и мениджъри на известни сериозни български фирми, компании и институции.

Тиквен ден в навечерието на Хелуин обявяват днес на фермерския пазар в Пловдив от 16 до 20 часа. Масите на биопроизводителите са разположени на Четвъртък пазара, а за утрешния ден те са се приготвили да демонстрират домашно приготвени специалитети от тикква, гурме кухня на основата на тиква като например трюфели с тиква тахан и орехи; веган десерт с тиква и кокос; веган брауни с крем от тиква и кокосова сметана; безглутенови курабийки с тиква и орехи; мус от тиква с чиа, вегански овесени кюфтета с тиква и тиквени семки; сурова торта с тиква и други необичайни за трапезата храни.