Лещата иска свобода, след като малтретира и блудства с жена

Искат комплексна съдебно медицинска експертиза за здравето на обвиняемия

Окръжен съд – Бургас разгледа жалбата на Христо Стоянов - Лещата и неговия защитник за изменение на наложената му мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека. Съдът уважи искането на пълномощника да бъде допусната комплексна съдебно-медицинска експертиза, която да установи какво е здравословното състояние на обвиняемия и дали то е съвместимо с престоя му в местата за лишаване от свобода. 
Стоянов е привлечен като обвиняем за това, че в "Меден Рудник", в двора на основно училище, отнел 7 лв. и мобилен телефон от жена. Той имал нож и я заплашил, че ще я убие. След това я ударил с юмрук и я блъскал в земята. Стоянов започнал да опипва жената, като продължи да я заплашва, че има нож и ще я убие. След това й нанесъл удар с юмрук и я блъскал в земята.
На 22 август Окръжен съд – Бургас му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража. Сега Стоянов прави искане за изменение на мярката в по-лека, като твърди, че е влошено здравословното му състояние. Неговият защитник представи пред съда множество медицински документи, удостоверяващи това. Обвиняемият заяви, че би искал да започне адекватно лечение, за каквото няма условия в Затвора – Бургас, където пребивава в момента.
Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас се противопостави на искането като посочи, че Стоянов има хронични заболявания и не са представени данни, които да обосновават искането за изменение на мярката за неотклонение. Окръжен съд – Бургас допусна да бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза, която да отговори на поставените от защитника на Стоянов въпроси. По тази причина делото е отложено за 06 ноември.