Още 20 млн.лв ще поиска комисията за справяне с бедствията

Политика

29-10-2014, 20:08

Снимка:

Община Велико Търново

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доброволци се борят с бедствията във всяка община

Отпускат на общините 21.7 млн. лева за последиците от бедствията

Някои общини ще получават авансово плащане

20 млн.лв да бъдат отпуснати за отстраняване на щетите от бедствията през изминалата седмица, предлага Междуведомствената комисия, председателствана от вътрешния министър Йордан Бакалов, към Министерския съвет.Със свое решение Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС ще предложи на правителството да одобри предоставянето на 19 910 247 лв. за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Решението се взе на третото заседание на комисията, проведено днес.

За общините Бургас, Габрово, Севлиево, Велико Търново и Баните (Смолянско), които бяха засегнати от обилния мокър сняг и интензивните валежи от дъжд на 25 октомври, авансово ще се предоставят средства в размер на 70% от заявените разходи.

Останалата част ще бъде изплатена след представяне на изискващите се отчетни документи.

Комисията предлага да бъдат отпуснати средства и за разплащане на разходите по преодоляване на последиците от наводненията през юни в областите Враца, Габрово, Добрич, Монтана, Хасково и Софийска област.За общините Плевен и „Родопи" ще бъде предложено допълнително финансиране за обекти, които се възстановяват в момента.