Жалко! Цвети с втора загуба пред родна публика (СНИМКИ)

Спорт

29-10-2014, 20:49

Снимка:

Официален сайт на Турнира на шампионките

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Пиронкова отстъпи на Андреа Петкович с 5:7, 2:6

Aндреа Петкович записа първата си победа на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. Германката надви със 7:5, 6:2 местната любимка Цветана Пиронкова в двубой от Група „Средец”, който продължи повече от два часа.

По-късно тази вечер е четвъртият двубой от групата, който противопоставя Доминика Цибулкова (Словакия) и Карла Суарес Наваро (Испания).

Заради натоварения трафик в София, зрителите не успяха да заемат местата си за началото на срещата и това се наложи да се случи в първите няколко гейма.

Иначе двубоят започна с изключително дълги и оспорвани разигравания, което бе и сериозно предизвикателство за физическата издържливост на двете състезателки. В ключовия седми гейм, с втория си пробив в мача, Петкович поведе с 4:3, а малко след това за първи път да затвърди брейка – 5:3.

При 5:4 родената в Босна тенисистка сервираше за първата част, но Цвети не беше казала последната си дума. Българката поведе с 40:30, след което Петкович „помогна” с форхенд в аут – 5:5.

Последваха обаче два гейма на сметката на германката, с което тя си подпечата преднина в резултата – 7:5 след рекордните час и 27 минути игра. Важно е да се отбележи, че след седмия гейм Цвети Пиронкова взе медицински таймаут заради проблеми с ходилото на десния крак, най-вероятно породени от мазоли.

Първият пробив във втория сет дойде в петия гейм и бе дело на Петкович, която при 40:15 в своя полза завърши с печеливш удар от форхенд по правата. В ответния гейм, след изключително злощастна за Пиронкова отскочила топка от мрежата, пробивът бе затвърден, а часовникът отчете точно 2:00 часа игра.

Някъде тук интригата приключи, защото Петкович успя да осъществи втори пробив, след което си подпечата й крайния успех.