Три водещи IT фирми идват в Пловдив

Парите

30-10-2014, 15:18

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив ще е домакин на аутсорсинг форум

ИТ фирмите се цакат за кадри

Разкриват нови работни места

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев откри  бизнес форума „Аутсорсинг дестинация България”, който се провежда днес в Новотел Пловдив. В приветствието си към участниците той заяви: „За мен е огромно удоволствие и чест да ви приветствам с добре дошли в Пловдив, на първия IT и аутсорсинг бизнес форум извън София, провеждането на който е следствие на целенасочената политиката на Община Пловдив за развитие на сектора. Несъмнено IT и изнасянето на бизнес процеси /BPO индустрията/ е с най-голям растеж в българската икономика през последните години. Прогнозите за следващите няколко години, затвърждават тази тенденция. Аутсорсинг индустрията може да продължи да расте с това темпо, ако използва целия потенциал на страната, научен и човешки. Разбира се София се утвърди като водещ град и най-атрактивно място в привличането на инвестиции в тези отрасли, но Пловдив и останалите големи градове дават възможности на компаниите да диверсифицират разходи и риск.

Пловдив има всички предпоставки аутсорсинг бизнесът да расте бързо. Градът ни има потенциал за разкриване на още 5 000 работни места в следващите 3 години. В Пловдив има 40 000 студенти в 7 висши учебни заведения, а университетите са изключително активни в работата с бизнеса. Всички компании, които навлязоха в последните години са в активни отношения с университетите.

Пловдив вече се наложи като втора дестинация за аутсорсинг и IT в страната и през следващите няколко години интереса към града ни ще продължи да нараства и с по-големи темпове.

И на края, но не и по важност, днес имам честта да обявя навлизането на три нови за нашия град компании, които взеха решение да позиционират свой бизнес в Пловдив. В месеците до януари ние ще посрещнем тук - 60 К, Scale Focus и Unify. Искам да ги поздравя с добре дошли и да ги уверя още веднъж, че могат да разчитат на 100 % на местната администрация, и че тук ще намерят добре подготвени и лоялни служители“.

Главна цел на събитието е да се повдигнат актуалните въпроси за човешкия капитал и необходимите компетенции, сътрудничеството между IT и аутсорсинг бизнеса и образователните институции, както и възможностите за инвестиции извън София. Във форума участват представители на над 100 компании, организации, университети и др.

Организатори са Община Пловдив и „Индъстри Уоч“ в партньорство с Българската аутсорсинг асоциация, Българската агенция за инвестиции, ИКТ Клъстер Пловдив и Българската асоциация на софтуерните компании.