Осем проекта ще гарантират 336 работни места

Парите

30-10-2014, 16:12

Снимка:

областна администрация

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Номинирани са най-добрите учители от ученици в Русе

Те са на общините в Русенска област

Осем проекта бяха представени днес в Областна администрация – Русе, в която се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост за съгласуване на Регионални програми за заетост и обучение. Те са на общините Русе, Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново и Ценово. Предвижда се по програмите да бъдат разкрити 336 работни места. Целевите групи са безработни лица над 50-годишна възраст, с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и младежи до 29 години.

След оценка и одобрение от сформирана към Министерството на труда и социалната политика комисия, по програмите ще бъдат осигурени от Държавния бюджет общо 1 160 067,70 лв., а от бенефициентите общо 32860,00 лева.

Областната комисия по заетост изслуша докладите на бенефициентите относно целите на програмите и конкретните обществено полезни дейности, които ще бъдат изпълнявани по тях.

След представяне на положителни становища от Дирекциите „Бюро по труда”, всички проекти бяха съгласувани на областно ниво и се подготвя изпращането им в Министерството на труда и социалната политика.