Утре до обед дъжд, през уикенда - слънце

Животът

30-10-2014, 18:00

Снимка:

Неделиян Нешев

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Максималните температури между 9° - 11°

Времето тази нощ ще бъде дъждовно. На много места ще превалява, но след обяд валежите ще спрат. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен, а в Източна България – умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи „Фокус”.

През по-голямата част от деня над Черноморието ще бъде предимно облачно, в сутрешните часове на места и с превалявания. След пладне и привечер от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2-4 бала.

Преди обяд над планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над 1800 – 2000 метра валежите ще са от сняг. Видимостта ще бъде намалена и билата ще са в облачния слой. След пладне от север облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

В събота облачността над страната ще е разкъсана, над много райони до слънчево време. В сутрешните часове на места в равнините видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-северозапад. Минимални температури – между 1° и 6°, максимални – между 10° и 15°.

В неделя и в началото на следващата седмица над планинските райони времето ще е слънчево, а в равнините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Съществена промяна на температурите не се очаква.

Атмосферното налягане ще бъде без съществен дневен ход и ще бъде по-високо от средното за месеца.