Мистерия с маршрута на режисьора Захари Паунов!

Разследват защо е тръгнал към Бургас, вместо към София

Разследващите се опитват да разгадаят защо режисьорът Захари Паунов е тръгнал към Бургас, след като публично афиширал, че заминава за София. В деня на изчезването си на 18 октомври той разговарял с няколко души и пред всички споделил плановете си, а именно, че тръгва към столицата. Неизвестно защо обаче той е поел съвсем в друга посока към южното черноморие. По пътя между Ахелой и Каблешково го е застигнала смъртта. Как точно е загинал и от какво все още не е ясно. Очаква се днес съдебните патоанатоми да хвърлят повече светлина около причините за смъртта му.
Само ден преди да бъде открит трупът на Захари Паунов, в медиите бе лансирана конспиративна версия, че той е планирал бягството си и то по начин, че автомобилът му да не бъде засечен от камерите в морската столица.
„Няма как режисьорът Захари Паунов да е напуснал Варна, без да бъде уловен от камерите за видеонаблюдение”, обяви пред Нова телевизия журналистът Спас Спасов.
Той дори предположи, че режисьорът предварително е замислил изчезването си, тъй като е факт, че на практика е невъзможно някой да се движи из града и да го напусне, без да бъде заснет от камерите.
Журналистът твърди, че всяка кола, която се движи във Варна, може да се проследи от момента, в който попада в обсега на камерите, докато напусне града. Абсурдно е, че с тази техника Захари Паунов не е могъл да бъде проследен.
„Има една-единствена възможност той да не бъде проследен, но за да бъде използван този маршрут, Захари паунов е трябвало да познава всички камери на града и да е искал да се скрие от съпругата си и всички останали. Така че няма как да е напуснал града и това да не е зафиксирано“, заяви Спасов.