Даниел Вълчев: България се нуждае от отговорно правителство

Ако Бойко Борисов е премиер, политическите сили в управлението трябва да участват с политически лица, заяви той

За да има силно реформатортско правителство, то трябва да бъде подкрепяно от мнозинство. За мен тази позиция на Реформаторския блок (РБ) е правилна. Това каза пред БНТ Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите", част от РБ.

"От друга страна от Патриотичния фронт са натрупали много гняв още преди да влязат в управлението, затова да участват с министерски постове не е удачно за тях, добави той. По думите му у нас се прекалява с коментарите за задкулисието. Всяко едно политическо решение изисква подготовка. Това е все едно да искаме актьорите в театъра да репетират пред публика", посочи Вълчев.

"България в момента има нужда от отговорно правителство. То трябва да закърпи дупките в бюджета и да започне ключови реформи. РБ има претенции за това да се извършат промени в определени сектори. България не може да прави крачки напред без промени в ключови сектори. Ако г-н Борисов стане премиер, редно е политическите сили, които влязат в управлението, да участват с политически лица. Това ще донесе стабилност на управлението", каза още Даниел Вълчев.